dimecres, 20 de febrer de 2008

Vicent Van Gogh a SL

A SL es troben infinitat de propostes que podem aprofitar per a dissenyar activitats d'aprenentatge, i moltes vegades, el mateix tema es pot abordar des de perspectives molt diferents.

Posem per exemple que volem aprendre una mica més de l'obra de Van Gogh, o simplement, ens agrada i el volem fer servir d'excusa per fer una pasejada per SL. Per això el que podem fer és visitar Virtual Starry Night, on disfrutarem d'aquest artista de moltes maneres diferents.

El primer que voldrem fer és visitar una exposició amb la seva obra, i evidentment ho podem fer. Podem visitar la Casa Groga amb una mini-exposició amb cuadres de Gauguin i Van Gogh.

Però seria una llàstima que amb tots els recursos i possibilitats que ofereix SL, ens quedéssim només en la visita d'uns cuadres.... també es poden fer moltes altres coses. La mateixa Casa Groga és una replica d'un cuadre d'aquest pintor.

Hi ha la possibilitat de visitar una reproducció del famós cafè La Terrassa d'Arle que Van Gogh va inmortalitzar en un dels seus cuadres (Terrassa de cafè a la nit), o el jardí de L'Hospital, inspirat en les típiques flors del sud de França que surten en la seva obra.

La millor presència de l'obra de Van Gogh la trobareu però a l'exposició 3D de Virtual Starry Night, una extensa exposició on a més de molts quadres, es pot visitar la representació tridimensional d'algunes de les seves obres més famoses. Són reproduccions molt elaborades i algunes estan molt ben aconseguides.

Una altre visita molt especial i que s'ha de fer amb la càmera de fotos preparada és al mirador de La nit estelada, on hi ha una reproducció fantàstica d'aquesta obra: el poble, el cel de nit .... fins hi tot teniu el cuadre exposat per a què pogueu comparar-ho. Això sí, es necessita una mica de paciència per fer la foto, sempre està ple d'altres avatars que hi són amb les mateixes intencions, i aconseguir una bona foto pot ser difícil ... Un cop feta la foto podrem visitar la reproducció del poble que surt a l'obra i ser, encara que sigui a SL, dins un cuadre de VanGogh!